En blogg om mat og vekt.

Jeg er en 32 år gammel mann fra Hordaland. Veier i dag inn på 113 kg. Er en familiefar med en fantastisk kone og 5 barn.
Mål 1: under 100 kg i løpet av 2012
Mål 2: under 90 kg til sommeren 2013.

mandag 31. desember 2012

Uke 32 og 33

Da var vi ved veis ende i 2012. Jeg har ikke nådd målet på under 100 kg i år, men jeg har snudd på mange uvaner, spiser sunnere, begynt å trene og gått ned 8 kg i år. Da er det ikke så gale å ikke komme under 100 nå. Jeg vet det kommer, så lenge jeg fortsetter med de matvaner som nå er innarbeidet. Så nå er det bare å bli enda flinkere med treningen også. Den siste uken før jul ble det mye usunne middager og en del "jeg er sliten og fortjener det" spising. Og med juletrefest, småsyke barn, oppussing av to barnerom, juleforberedelser og ingen trening gikk vekta opp før jul. I romjulen har vekta holdt seg, så nå er det bare å holde seg unna nyttårsgodisene til 5 barn.


Endte på 104,8 kg 31.12.2012.

Målet er    89,0 kg 31.12.2013.


mandag 17. desember 2012

Uke 31

Målet for 2012 er nå satt til 10 kg ned ved utgangen av året (dette ver det første delmålet). Dette får å sette et press på meg selv til ikke å fråtse i Julen. Jeg kommer til å spise det som blir servert i forskjellige julebesøk, og da er det bare å passe å spise mindre porsjoner. Det må nok inn litt aktivitet inn i julestria også. Vi har også begynt med litt mere oppussing av huset. Såpass omfattende at det har gått som trening denne uken og neste uke blir det nok på samme viset. Har litt dårlig samvittighet for å ikke få trent ordentlig, men det blir bare slik av og til. Jeg har også fått en veldig trivelig overraskelse å postkassen, en oppmuntringspakke fra en følger av bloggen. Denne inneholdt 5 stk 200 grams daim sjokoladeplater, som er noe av det beste som finnes. Den har jeg spist noe selv og så har jeg gledet de rundt meg i en travel før julstid. TUSEN TUSEN TAKK. Det var også et brev med med 10 kaloriregler. De kommer en hver uke de neste 10 ukene.

KALORIREGEL NR 1:  DERSOM DU SPISER NOE OG INGEN SER DET, HAR DET INGEN
                                       KALORIER.



søndag 9. desember 2012

Uke 30

Denne uken begynte bra, har trent to dager, spist riktig og begynt med litt juleforberedelser. De siste dagene har kidsa blitt dårlig igjen, men det blir en tur på trening i kveld. Jeg har vel innsett at målet på under 100 kg skal holde hardt. Så da er der bare å minne seg selv på at dette ikke er en slankekur. Jeg skal kunne leve på denne måten også når jeg er kommet ned på ønsket vekt. Føler jeg er inne på det riktige sporet, og det er det viktigste. Men akkurat nå føler jeg at vekten står fast på rundt 104 kg ..................

Har kjøpt ny vekt som måler litt mere en bare vekten.......


søndag 2. desember 2012

Uke 29


Dette har vært en uke uten mål og mening. Fruen har vært sengeliggende med omgangssyke og "influensa". Ungene med omgangssyke og astmaanfall. Og så fikke jeg det også i et par dager. Så jeg er veldig fornøyd med at vekten har holdt seg, for det har ikke vært en bra uke i matveien og heller ingen trening. En av mine store lidenskaper er chips, og når fruen og kidsa har knafset på det i en uke............ Når middagene har vært på deres premisser og jeg ikke har orket å lage egen til meg selv utenom var jeg sikker på at vekten ville gå opp. Det er nok de dagene med omgangssyken som reddet uken....... Heldigvis er formen på alle bedre i dag, så da kan det hende at alle kommer seg på skole og jobb i morgen for første gang på nesten 2 uker.