En blogg om mat og vekt.

Jeg er en 32 år gammel mann fra Hordaland. Veier i dag inn på 113 kg. Er en familiefar med en fantastisk kone og 5 barn.
Mål 1: under 100 kg i løpet av 2012
Mål 2: under 90 kg til sommeren 2013.

søndag 27. mai 2012

Uke 2

Har gått ned 1,5 kg denne uken. Er veldig fornøyd med det siden det ikke har blitt turer i fin været, har malt og beiset hus og terrasse. Og har nytt varme sommerkvelder med vin på terrassen og god mat.

tirsdag 22. mai 2012

Uke 1

Har godt ned 2,4 kg denne uken. Har vært 1 dag på tur i fjellet, har ikke blitt noe trening ut over det. Har klart å justere inntaket, men jeg kjenner magen vil ha mere mat. Det er bare å holde ut så vil den nok vende seg til et lavere inntak. Vet jeg ikke kommer til å gå ned hver uke, men det er veldig godt å gå litt ned nå i begynnelsen.

lørdag 19. mai 2012

Ut på tur


I dag var ungene hos Mommor og Besse da va det på med turtøy og pelle den late ræven sin opp av sofaen. Vi jeg, fruen og bølla satte nesen mot Tveitavarden 196 moh , videre til Svart hamrane 200 moh,   Kvamsfjellet 232 moh, Storavatnet 90 moh, prøvde å finne sti til Vassberget 288 moh uten hell. Så gikk vi til Elsås og opp Elsåsfjellet 244moh , og endte opp på skare. En kjempe fin tur i deilig vår vær.

Enkel sjokolademousse med kesam





Dette trenger du 
2 stk eggeplommer
3 ss sukrin
1 ss kald kaffe
1 stk plate (á 100 gram) mørk sjokolade (minst 75%)
300 g kesam
1 ½ dl kremfløte
Slik gjør du:Visp eggeplommene og sukrin hvitt og porøst. Rør inn kaffen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad, eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og kesam inn eggedosisen. Visp fløten til lett krem og vend også den forsiktig inn. Fordel moussen i porsjonsskåler og la stå kjølig i minst en time før servering.

Kesamis

2 stk egg
2 ss melis 
3 dl kesam 

Visp eggedosis av egg og melis og visp inn Kesam og ønsket smakstilsetning. 
Frys isen, helst i iskremmaskin. Fryses isen i fryser må den røres i et par ganger for å unngå isnåler. 

søndag 13. mai 2012

Karbonade med egg, ost og salat

Dagens lunch

1 stk karbonade
1 stk egg
4 skiver hvitost

Steikes på pannen og serveres med litt salat, agurk paprika og litt rømme med krydder til dressing.


Da kom de første bildene.

Da ligger startbildene på månedsbildene ute. Gleder meg veldig til den kroppen ser mye mindre ut. Har tenkt på dette lenge, og det verste med hele bloggen er å legge ut disse bildene ca hver 4 uke. Men de kommer helt frem til målet på under 90 kg er nådd.

Skinkesalat

I dag sto skinkesalat på menyen til middag

2 stk   hjertesalat
1/2     paprika
1/2     søt paprika
1/2     agurk
1/2     Løk
1/2     boks kyllingskinke



Dressing:

Rømme med Dipp krydder oppi


Ingen vei tilbake

Da har jeg tatt steget og lagt ut vekten i offentligheten. Og siden den er så høy at den går innunder sykelig overvekt, er det vel på tide å gjøre noe med. Kommer til å veie og legge ut vekten hver søndag.
Siden jeg er en humørspiser, trøstespiser og er glad i søtsaker, godt smør og majones er det ikke rart vekten er som den er. Når du i tillegg har 3 barn som må legge på seg, og du lager mat med ekstra fløte, smør og sukker til de. Og så skal du holde deg til sunn mat og knekkebrød, er det lett å dette utpå. Har et håp om at hvis jeg må skrive ned og publisere mine synder blir de mindre.